Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 30163

Ingredience

Na těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
3 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
110 g Šunka od kosti
Na omáčku
2 ks Artyčoky
3 g Muškátový oříšek
30 ml Olej rostlinný
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
200 g Ricotta
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 996kJ
26% Sacharidy 94 g
39% Tuky 29 g
111% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Tortellini s ricottou postup přípravy receptu:

1

V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku

2

a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.

3

Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.

4

Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu

5

a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.

6

Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.

7

Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném

8

oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.

9

Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept