Tortellini s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini s ricottou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30163 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
3 g | Sůl |
110 g | Šunka od kosti |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na omáčku | |
2 ks | Artyčoky |
3 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Ricotta |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 233,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 59g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka, Sůl, Šunka od kosti, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Artyčoky, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Pepř černý mletý, Ricotta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini s ricottou postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku |
2 | a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme. |
3 | Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát. |
4 | Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu |
5 | a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini. |
6 | Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře. |
7 | Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném |
8 | oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme. |
9 | Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru. |