Ravioli s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s artyčoky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30164 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
4 ks | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Ricotta |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Na omáčku | |
120 g | Cibule |
10 g | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 203,2mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 120g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Artyčoky, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Cibule, Majoránka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Ricotta, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Srdíčka artyčoků nasekáme na kousky a podusíme je na oleji s česnekem. Podlijeme je troškou vody, povaříme a na závěr umeleme. |
2 | Artyčoky smícháme s ricottou, přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. |
3 | Z připravených surovin připravíme těsto a přikryté ho necháme 30 minut odpočinout. |
4 | Těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 6-8 cm a dáme na ně náplň. Utvoříme tortellini. |
5 | Na másle osmažíme kolečka cibule, osolíme a podlijeme 1/2 skleničky |
6 | vody a několik minut vaříme. Cibuli rozmixujeme se sýrem a olejem, aby vznikl krém. |
7 | Tortellini uvaříme v mírně slané vodě a ochutíme je cibulovou |
8 | omáčkou. Posypeme pepřem a lístky majoránky. |