Zavařené houby v láku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené houby v láku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30165 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
35 g | Cukr krupice |
1 ks | Deko |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kg | Houby černé |
1 g | Jalovec |
5 g | Křen |
1 ks | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
0,3 l | Ocet kvasný lihový |
2 g | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 65,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařené houby v láku postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě. |
2 | Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem. |
3 | Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl. |
4 | Po dvou minutách lák odstavíme. |
5 | Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví. |
6 | Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem. |
7 | Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit. |
8 | Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti. |
Dostala jsem 2 sklenice zavařených hub Shiitake v sladkokyselém nálevu od fa MIKADO,nevím však ,co z toho uvařit.jsou takové slizké.můžu je uplatnit v české kuchyni?původně jsem si myslela,že z nich udělám klasickou kulajdu nebo smetanovou omáčku či pod maso.bojím se ale,že těmito naloženými houbami celé klasicky české jídlo zkazím.poraďte prosím,kdo máte zkušenosti se zavařenými houbami Shiitake. Nenašla jsem žádný recept.děkuji