Recept

Rybí polévka s treskou a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30170
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
3 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
8 ks Mušle svatojakubské
500 g Mušle Venušiny
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
3 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý
Rybí polévka s treskou a slaninou
200 g Brambory
500 g Filety z tresky tmavé
1 kávová lžička Kmín mletý
1 ks Limetka
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 747kJ
16% Sacharidy 59 g
43% Tuky 32 g
95% Sodík 2 g
132% Bílkoviny 74 g

Rybí polévka s treskou a slaninou postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z tresky osušíme a pokapeme šťávou z limetky, opepříme, posypeme paprikou, pokrájíme na menší kusy a odložíme na 10 minut do mísy.

2

Petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky.

3

Prorostlou slaninu nakrájíme na proužky a usmažíme ji v hrnci dozlatova. Přidáme tresku, promícháme a krátce osmahneme.

4

Přilijeme 1 litr bujonu z mušlí a vložíme kostky brambor.

5

Když polévka přijde k varu, vložíme mraženou jarní zeleninu a vaříme 5 - 7 minut.

6

Polévku dochutíme solí, mletým kmínem, petrželkou a podáváme.

7

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

8

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

9

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

10

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

11

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

12

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept