Recept

Hovězí maso přelité vínem rioja

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30171

Ingredience

10 g Celer řapíkatý
700 g Hovězí maso přední
2 g Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej olivový
255 ml Passata (drcená rajčata)
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
2 hrst Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
2 g Česnek
6 g Šalotka
310 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
29% Sodík 573 mg
70% Bílkoviny 39 g

Hovězí maso přelité vínem rioja postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si větší kastrol, ve kterém rozehřejeme olej a vložíme maso, osekané od přebytečného tuku, nakrájené na 6 cm kostičky. Nezapomínáme občas promíchat do doby, než nám maso zhnědne. Poté maso vyjmeme a do kastrolu přidáme šalotku, česnek a celer. Směs opět 3-4 minuty mícháme než maso zrůžoví.

2

K takto upravené zelenině přidáme žampiony, passatu, koření a necháme podusit. Přilijeme víno. Poté hovězí maso vrátíme zpět a vše necháme chvíli podusit.

3

V zakrytém hrnci pod pokličkou, upravené maso buď v troubě nebo na plotýnce, vaříme 60-90 minut, dokud není dostatečně měkké. Podle chuti můžeme hotový pokrm okořenit zbytkem tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept