Recept

Tuňáková polévka s palmovými srdíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30173
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
3 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
8 ks Mušle svatojakubské
500 g Mušle Venušiny
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
3 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý
Tuňáková polévka s palmovými srdíčky
2 ks Česnek
4 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
200 g Palmová srdíčka - sterilovaná
2 kávová lžička Sůl
500 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 813 kcal
Kilojoule 3 402kJ
16% Sacharidy 59 g
38% Tuky 29 g
81% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Tuňáková polévka s palmovými srdíčky postup přípravy receptu:

1

Filety z tuňáka omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Oloupaný česnek prolisujeme a přimícháme k rybě.

2

Nakládaná palmová srdíčka scedíme a necháme odkapat.

3

Očištěnou a omytou cibuli pokrájíme na kolečka a v hrnci na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přidáme kousky ryby, promícháme a zalijeme 1 litrem bujonu z mušlí a vaříme asi 6 minut.

4

Přimícháme 2 lžičky octa, 1 lžičku cukru, palmová srdíčka, promícháme, dosolíme podle chuti a podáváme.

5

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

6

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

7

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

8

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

9

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

10

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept