Jehně kapama - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehně kapama
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
1200 g | Jehněčí maso |
120 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
8 g | Skořice mletá |
9 g | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 132,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 420,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehně kapama postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso naporcujeme na plátky a orestujeme na másle ze všech stran. Přidáme rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí a nakonec podlijeme vodou. Vaříme 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni zakryté, občas zamícháme. |
2 | Když je maso měkké, dochutíme trochou cukru a servírujeme plátky masa, přelité sosem, nejlépe s bramborovou kaší. |
Poznámka
1