Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 3018

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrách loupaný
600 g Husa domácí
1 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Ječné kroupy
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
3 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 881 kcal
Kilojoule 3 687kJ
16% Sacharidy 56 g
76% Tuky 57 g
26% Sodík 522 mg
65% Bílkoviny 37 g

Husa v šouletu postup přípravy receptu:

1

Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.

2

V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.

3

Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.

4

Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.

5

Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.

Poznámka

Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept