Husa v šouletu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa v šouletu
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3018 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrách loupaný |
600 g | Husa domácí |
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Ječné kroupy |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
3 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 620,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 83,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husa domácí, Husí sádlo, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa v šouletu postup přípravy receptu:
1 | Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí. |
2 | V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy. |
3 | Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí. |
4 | Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka. |
5 | Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu.