Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30181

Ingredience

Humrový bujon [30179]
200 g Celer řapíkatý
700 g Humr
200 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 ks Krevety tygří - loupané
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo
5 ks Nové koření celé
300 g Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
Humrový bujon s koprem
2 polévková lžíce Kopr čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 042kJ
14% Sacharidy 51 g
182% Tuky 136 g
82% Sodík 2 g
451% Bílkoviny 254 g

Humrový bujon s koprem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme svazek kopru (2 lžíce). Polovinu svazku svážeme nití a z poloviny kopru otrháme jemné lístky, které použijeme na ozdobu.

2

Z uvařeného humra vyjmeme maso (200g) a nakrájíme ho.

3

Humrový bujon (1 litr) přivedeme k varu, vložíme do něj svázaný kopr a při mírné teplotě vaříme 4 minuty, pak přidáme humří pokrájené maso a spolu vaříme další 2 minuty, víc ne, aby maso nabylo převařené. Svazek kopru vyjmeme.

4

Humří bujon podáváme ozdobený se snítkami kopru.

5

Humrový bujon [30179]:

6

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.

7

Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.

8

V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody, 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.

9

Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.

10

Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept