Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 30184

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
100 ml Kečup
500 g Kuřecí prsa
1 ks Mrkev kořen
1 dl Ocet rýžový
100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej sezamový
100 ml Omáčka sojová světlá
40 ml Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
5 g Pepř bílý
7 g Sůl
20 ml Víno rýžové čínské
3 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
9% Sacharidy 33 g
111% Tuky 83 g
76% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Kuře na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, rýžové víno, sůl, pepř, a sezamový olej. Všechny přísady dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut uležet v lednici.

2

Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci ohřejeme ocet, osladíme, přidáme kečup a 2 lžíce sójové omáčky a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.

3

Na hluboké pánvi opečeme kuřecí maso, které jsme vyjmuli z marinády a odstavíme.

4

V pánvi Wok rozehřejeme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájený zázvor a česnek dokud nezačnou vonět, přidáme papriku a mrkev nakrájené na proužky, cibuli nadrobno a nakonec, když zelenina zesklovatí, přidáme maso a připravenou omáčku.

5

Servírujeme nejlépe s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept