Recept

Bujon s medem a krevetovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30187
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

humrové knedlíčky
200 g Krevety tygří - loupané
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
Humrový bujon [30179]
200 g Celer řapíkatý
700 g Humr
200 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 ks Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Máslo
2 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
300 g Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
0,5 l Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Bujon s medem a krevetovými knedlíčky
1 polévková lžíce Asijská omáčka
3 polévková lžíce Hořčice
250 g Jogurt bílý smetanový
3 polévková lžíce Med včelí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Řeřicha
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 488kJ
13% Sacharidy 47 g
142% Tuky 106 g
69% Sodík 1 g
352% Bílkoviny 198 g

Bujon s medem a krevetovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr humřího bujonu.

2

V míse si smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového jogurtu a 1 lžíci asijské omáčky a pomalu medovou směs vmícháme do bujonu.

3

Připravíme si humrové knedlíčky: V druhé míse si rozmačkáme uvařené krevety z humrového bujonu (200g). Přidáme k nim vyšlehaný bílek, 2 lžičky kukuřičné mouky, špetku soli a 3 lžíce rýžového vína. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme knedlíčky a podle dochutíme solí a pepřem.

4

Medový bujon podle chuti dosolíme a porce podáváme posypané omytou, drobně pokrájenou řeřichou.

5

Humrový bujon [30179]:

6

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.

7

Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.

8

V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.

9

Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.

10

Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept