Pečená kachna s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna s jablky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
1 ks | Játra kachní |
1 ks | Kachna mražená |
80 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 269,5mg |
Draslík | 398,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Játra kachní, Mandle, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna s jablky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme kachnu, osolíme, okmínujeme. |
2 | Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů a upečeme dozlatova. |
3 | Asi 20 minut před koncem pečení přidáme kachní játra a upečeme je. |
4 | Každou porci obložíme dušenými jablky. Jablka připravíme takto: zbavíme je slupky a jádřinců, nakrájíme na silnější plátky, posypeme cukrem, pokapeme bílým vínem a podusíme je na másle do poloměkka. |
5 | Upečená játra nakrájíme na plátky a vmícháme do jablek. Mírně je prohřejeme a na povrchu posypeme loupanými, na nudličky nakrájenými jablky. |
6 | Jako příloha je nejvhodnější rýže. |