Recept

Staročeská vánoční polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30194
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrách žlutý předvařený
1 ks Hřebíček
150 g Kapří jikry
2 kg Kapr obecný
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mlíčí z kapra
4 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rybí hlavy
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 872kJ
10% Sacharidy 36 g
40% Tuky 30 g
24% Sodík 478 mg
129% Bílkoviny 73 g

Staročeská vánoční polévka postup přípravy receptu:

1

Podle návodu na obalu uvaříme předvařených hrách.

2

Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kapří hlavy, ocasní porce, mlíčí a jikry očistíme.

3

Připravíme vývar z hlav a ocasních porcí kapra, s kořením, solí a cibulí. Směs vaříme zhruba půl hodiny. Poté vývar přecedíme a v části uvaříme mlíčí a jikry, které poté vyjmeme a pokrájíme. Obereme maso z hlav a ocasních porcí kapra.

4

Zeleninu smažíme na 1,5 lžíci másla. Do hlubší pánve vsypeme mouku a smažíme na zbylém másle, až zezlátne. Přilijeme po částech přecezený vývar a dobře rozšleháme a provaříme. Do vývaru propasírujeme uvařený hrách, přidáme pokrájené mlíčí, jikry, rybí maso, zeleninu, chvíli povaříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželovou nať.

Poznámka

Do vývaru přimícháme dva stroužky česneku. Místo uvařeného hrachu přidáme přecezený sterilovaný hrách. Místo hrachu přimícháme přecezenou sterilovanou kukuřici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept