Recept

Humrový bujon s čínským zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30199

Ingredience

Humrový bujon [30179]
200 g Celer řapíkatý
700 g Humr
200 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 ks Krevety tygří - loupané
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo
5 ks Nové koření celé
300 g Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
Humrový bujon s čínským zelím
1 polévková lžíce Asijská omáčka
2 špetka Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Hořčice kremžská
250 g Jogurt bílý smetanový
3 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
400 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 541kJ
14% Sacharidy 49 g
145% Tuky 109 g
79% Sodík 2 g
342% Bílkoviny 192 g

Humrový bujon s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr humřího bujonu.

2

V míse si smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového jogurtu a 0,5 lžíce sójové omáčky a pomalu medovou směs vmícháme do bujonu.

3

Pekingské (čínské) zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.

4

V hlubší pánvi na rozpáleném sezamovém oleji zelí podusíme, přimícháme 3 lžíce sójové omáčky a zalijeme medovým bujonem. Dochutíme solí, pepřem a chilli.

5

Každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

6

Humrový bujon [30179]:

7

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.

8

Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.

9

V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5 lžíce soli, vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.

10

Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.

11

Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept