Pečená kachna nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna nadivoko
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
250 ml | Hovězí vývar základní |
3 ks | Jalovec |
1 ks | Kachna mražená |
2 ks | Nové koření celé |
2 ks | Pepř černý celý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 263,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kachna mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny. |
2 | Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli. |
3 | Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne. |
4 | Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy. |
5 | Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr. |
6 | Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím. |