Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 3020

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Cibule
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
250 ml Hovězí vývar základní
3 ks Jalovec
1 ks Kachna mražená
2 ks Nové koření celé
2 ks Pepř černý celý
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,3 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,371 kcal
Kilojoule 5 735kJ
5% Sacharidy 18 g
164% Tuky 123 g
16% Sodík 330 mg
84% Bílkoviny 47 g

Pečená kachna nadivoko postup přípravy receptu:

1

Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.

2

Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.

3

Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.

4

Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.

5

Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.

6

Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept