Recept

Pečené kotlety s navrstvenou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30200

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibule
600 g Jehněčí kotlety
3 ks Mrkev kořen
45 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
400 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 559kJ
10% Sacharidy 37 g
390% Tuky 293 g
28% Sodík 556 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pečené kotlety s navrstvenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvičce rozpustíme 25 g másla nebo jiného tuku, na něm z obou stran orestujeme kotlety. Potrvá to přibližně 5 minut. Do většího rendlíku naskládáme přibližně polovinu brambor, cibule a drobně nakrájenou mrkev. Pro lepší chuť můžeme přidat i koření. Na takto upravenou zeleninu poklademe orestované kotlety a přidáme druhou půlku brambor, zeleninu spolu s vývarem z kostí a trochou másla.

2

Rendlík zakrytý pokličkou vložíme do rozpálené trouby a 30 minut pečeme. Snížíme teplotu na 150 °C a pečeme další hodinu. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a se sundanou pokličkou maso v hrnci pečeme ještě 30-40 minut, dokud brambory nedostanou hnědavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept