Pečené kotlety s navrstvenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kotlety s navrstvenou zeleninou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
600 g | Jehněčí kotlety |
45 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jehněčí kotlety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kotlety s navrstvenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvičce rozpustíme 25 g másla nebo jiného tuku, na něm z obou stran orestujeme kotlety. Potrvá to přibližně 5 minut. Do většího rendlíku naskládáme přibližně polovinu brambor, cibule a drobně nakrájenou mrkev. Pro lepší chuť můžeme přidat i koření. Na takto upravenou zeleninu poklademe orestované kotlety a přidáme druhou půlku brambor, zeleninu spolu s vývarem z kostí a trochou másla. |
2 | Rendlík zakrytý pokličkou vložíme do rozpálené trouby a 30 minut pečeme. Snížíme teplotu na 150 °C a pečeme další hodinu. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a se sundanou pokličkou maso v hrnci pečeme ještě 30-40 minut, dokud brambory nedostanou hnědavou barvu. |