Polévka z kapra nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kapra nakyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30205 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
0,5 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 177,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kapra nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme. |
2 | Kapra očistíme a s hlavou, kořením, cibulí, solí a celerovou natí vaříme na mírném plameni, dokud není maso měkké. |
3 | V mezičase osmažíme na másle žampiony. |
4 | Do hrnce přecedíme vývar z ryby, do něj zašleháme smetanu s rozmíchanou moukou a alespoň deset minut povaříme. Poté do polévky vložíme pečlivě obrané a nakrájené maso, žampiony a zdobíme drobně posekaným koprem. |
Poznámka
Polévku můžeme zahustit jíškou a kysanou smetanu vmíchat do polévky bez mouky.