Jednoduchý recept

Polévka z kapra nakyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30205
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
0,5 ks Cibule
0,5 ks Kapr obecný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 348kJ
12% Sacharidy 42 g
33% Tuky 24 g
18% Sodík 361 mg
94% Bílkoviny 53 g

Polévka z kapra nakyselo postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme.

2

Kapra očistíme a s hlavou, kořením, cibulí, solí a celerovou natí vaříme na mírném plameni, dokud není maso měkké.

3

V mezičase osmažíme na másle žampiony.

4

Do hrnce přecedíme vývar z ryby, do něj zašleháme smetanu s rozmíchanou moukou a alespoň deset minut povaříme. Poté do polévky vložíme pečlivě obrané a nakrájené maso, žampiony a zdobíme drobně posekaným koprem.

Poznámka

Polévku můžeme zahustit jíškou a kysanou smetanu vmíchat do polévky bez mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept