Recept

Jehněčí maso na špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30210

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Hřebíček
600 g Jehněčí maso
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 špetka Kardamom
1 polévková lžíce Kmín mletý
1 polévková lžíce Koriandr mletý
2 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
200 ml Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
5% Sacharidy 16 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 332 mg
46% Bílkoviny 26 g

Jehněčí maso na špenátu postup přípravy receptu:

1

V kastrolu nebo na pánvi rozpálíme olej, přidáme dušený česnek, cibulku s kořením, restujeme 5 minut.

2

V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájené maso po dobu pěti minut. Vsypeme kmín, koriandr, jogurt, vše zamícháme.

3

Vývar a protlak spojíme dohromady, přidáme koření a všechno vrátíme k masu. Jakmile se to uvaří, ztlumíme teplotu, a maso podusíme doměkka zhruba 30 minut.

4

Do rendlíčku položíme špenát, zalijeme trochou vody, vaříme 15 minut. Vytáhneme skořici a semínka kardamomu, přidáme nadrobno nasekané mandle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept