Recept

Humrový máslový bujon s pokličkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30213
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Humrový bujon [30179]
200 g Celer řapíkatý
700 g Humr
200 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 ks Krevety tygří - loupané
2 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
300 g Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
0,5 l Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Humrový máslový bujon s pokličkou
1 špetka Chilli koření mleté
4 polévková lžíce Dolin - Vermouth
1 polévková lžíce Kapary
200 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,940 kcal
Kilojoule 8 117kJ
27% Sacharidy 96 g
327% Tuky 245 g
133% Sodík 3 g
696% Bílkoviny 392 g

Humrový máslový bujon s pokličkou postup přípravy receptu:

1

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrojíme kruhy tak velké, aby překryly vrch servírovacích zapékacích misek s bujonem o několik cm.

2

Do misky nastrouháme 100 g tvrdého sýru.

3

Do mísy dáme 100 g měkkého másla, které vymícháme do pěny se 4 lžícemi Dolin-Vermouth. 1 lžíci nakládaných kaparů scedíme, necháme okapat a přimícháme je do máslové pěny.

4

V hrnci přivedeme k varu 1 litr humrového bujonu, vmícháme máslovou pěnu, přidáme 250 g humřího uvařeného masa z bujonu, promícháme, dochutíme solí, špetkou chilli, nalijeme do (zapékacích) misek, každou zakryjeme listovým těstem, které posypeme sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme při 200°C přibližně 5-7 minut dozlatova a podáváme.

5

Humrový bujon [30179]:

6

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.

7

Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.

8

V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1 1/2 litru vody a 1/2 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1.5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.

9

Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.

10

Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept