Sýrový koláč z Liestalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový koláč z Liestalu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30215 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
0,7 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana zakysaná 12% |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 132,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Smetana zakysaná 12%, Solamyl - bramborový škrob, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový koláč z Liestalu postup přípravy receptu:
1 | Připravené a vychladlé křehké těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy - buďto vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem. v 1 dl mléka rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme zbývající mléko a za stálého míchání uvedeme do varu. |
2 | Poté hrnec odstavíme z ohně, vmícháme nastrouhaný sýr a poté smetanu. |
3 | Tuto sýrovou směs rozložíme na těsto a posypeme nakrájenou čerstvou zelenou petrželkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 175 stupňů Celsia asi 45 minut. |
Poznámka
Slané křehké těsto: Polohrubou mouku nasypeme na vál, máslo nakrájíme a zpracujeme do těsta jako drobenku. Přidáme: špetku soli, prášek do pečiva, mléko a sůl - a vypracujeme hladké těsto.