Polévka kuřecí s citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka kuřecí s citronovou šťávou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30216 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
3 ks | Citrony |
250 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalotka |
1,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
225 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
1,2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citrony, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Špagety, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka kuřecí s citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme ve velké pánvi máslo. Přidáme šalotku, celer, mrkev a kuře, smažíme 8 minut za občasného míchání na mírném plameni. |
2 | Oloupeme citrony a necháme 3 minuty citronovou kůru ve vařící vodě. Z citronů vymačkáme šťávu. |
3 | Přidáme do pánve citronovou šťávu i kůru a kuřecí vývar. Přivedeme pomalu k varu, vaříme za občasného míchání 40 minut. |
4 | Přidáme do pánve špagety a 15 minut povaříme. Přidáme špetku soli, pepře a pak smetanu. Prohřejeme, ale nenecháme polévku vařit, aby se nesrazila. |
5 | Polévku podáváme horkou. |
Poznámka
Kuřecí prsa nasekáme nadrobno.