Polévka kuřecí s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka kuřecí s těstovinami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30217 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
350 g | Kuřecí prsa |
250 g | Květák |
250 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Těstoviny konzumní |
8,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 373,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka kuřecí s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájíme kuřecí maso, odstraníme kůži. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme rychle kuře, mrkev, cibuli a květák dozlatova. Přidáme kuřecí vývar a směs bylinek a uvedeme vše do varu. |
2 | Přidáme těstoviny a povaříme. Zakryjeme hrnec pokličkou a za občasného zamíchání, aby se těstoviny neslepily, necháme povařit 10 minut. Přidáme sůl, pepř a podáváme. |
Poznámka
Cibuli a mrkev pokrájíme. Těstoviny můžou být dle našeho uvážení - různého tvaru, atd.