Recept

Humrový bujon s bramborovými Gnocci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 76 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 46 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30219
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Humrový bujon [30179]
200 g Celer řapíkatý
700 g Humr
200 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 ks Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Máslo
2 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
300 g Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
0,5 l Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Humrový bujon s bramborovými Gnocci
1 špetka Chilli koření mleté
4 polévková lžíce Dolin - Vermouth
100 g Gnocchi bramborové
1 polévková lžíce Kapary
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 524kJ
12% Sacharidy 43 g
150% Tuky 113 g
70% Sodík 1 g
340% Bílkoviny 191 g

Humrový bujon s bramborovými Gnocci postup přípravy receptu:

1

V míse vymícháme 100 g měkkého másla do pěny se 4 lžícemi Dolin-Vermouth. 1 lžíci nakládaných kaparů scedíme, necháme okapat a přimícháme je do máslové pěny.

2

V hrnci přivedeme k varu 1 litr humrového bujonu, vmícháme máslovou pěnu, dochutíme solí, špetkou chilli, přidáme 100 g italské bramborové Gnocci, 200 g pokrájeného masa z vařeného humra, vše pomalu vaříme 6 minut a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

3

Humrový bujon [30179]:

4

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.

5

Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.

6

V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.

7

Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.

8

Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept