Jednoduchý recept

Zelná čínská polévka

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30220
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
450 g Pak čoj
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
2 polévková lžíce Voda pitná
6 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
7% Sacharidy 25 g
7% Tuky 5 g
57% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Zelná čínská polévka postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí studenou vodou opláchneme pak čoj, vyždímáme a necháme okapat. Odřízneme mu stonky a otrháme listy.

2

Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přidáme pak čoj a vaříme 15 minut.

3

Smícháme v misce rýžový vinný ocet, moučkový cukr, sójovou omáčku a sherry. Nakrájíme chilli papričku a vše přidáme do vývaru. Přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.

4

Smícháme solamyl s vodou a umícháme hladkou pastu. Vmícháme postupně do polévky a vaříme za občasného míchání 5 minut, dokud nezhoustne.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept