Polévka fazolová indická - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka fazolová indická
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30226 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
225 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
400 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
225 g | Pastinák |
225 g | Tuřín |
1,2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 581,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kari pasta, Pastinák, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka fazolová indická postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme veškerou zeleninu s výjimkou zelené papriky a cukety a smažíme za stálého míchání 5 minut. Přidáme česnek, mletý koriandr, kari pastu, mletou papriku a smažíme minutu. |
2 | Přidáme vývar a sůl. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou hrnec a vaříme za občasného míchání 25 minut. |
3 | Přidáme cukety, fazole a zelenou papriku, zakryjeme a povaříme 15 minut. |
4 | Do mixéru dáme 3 dl polévkové směsi. Rozmixovanou směs dáme zpět do polévky, ohřejeme k bodu varu a podáváme. |