Sýrový koláč z Luzernu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový koláč z Luzernu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30227 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 g | Tuk Hera jedlý |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 679,7mg |
---|---|
Cholesterol | 374,2mg |
Draslík | 103,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový koláč z Luzernu postup přípravy receptu:
1 | Těsto (viz poznámka) rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu, kterou jsme nejdříve vymazali a vysypali nebo vyložili pečícím papírem. Na těsto navrstvíme nadrobno nakrájenou šunku. |
2 | V kastrolu rozmícháme strouhaný sýr s moukou (1 polévková lžíce) a rozkvedlanými vejci a na mírném plameni vmícháme mléko. Směs okořeníme, přidáme čerstvou petrželku a rozetřeme na šunku. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 150 stupňů Celsia asi 35 minut. |
Poznámka
Těsto: Hladkou mouku, tuk, vejce a sůl zpracujeme na hladké křehké těsto.