Mleté jehněčí maso po africku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté jehněčí maso po africku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
455 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
50 g | Mandle |
85 g | Meruňky |
285 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 212,8mg |
Draslík | 499,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 444,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Jehněčí maso mleté, Mandle, Meruňky, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Mléko plnotučné, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté jehněčí maso po africku postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat. |
2 | Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle. |
3 | Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova. |