Zapečené brambory se slaninou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se slaninou a pórkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3023 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Provensálské koření |
200 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Provensálské koření, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se slaninou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme spolu s pórkem na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, pórek, slaninu a ochutíme kořením. Můžeme udělat několik vrstev. Zalijeme smetanou a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40minut. Zhruba 10minut před vyjmutím poklademe na brambory plátky sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme bez pokličky. |
3 | Podáváme dozdobené nasekanou čerstvou petrželkou. |