Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 30232
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 balení Cukr vanilka
4 ks Jablka
150 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej rostlinný
125 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 660kJ
21% Sacharidy 77 g
43% Tuky 32 g
7% Sodík 141 mg
23% Bílkoviny 13 g

Sladké rýžové svitky postup přípravy receptu:

1

Uvaříme rýži podle návodu. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do hrnce s trochou vody a cukrem a doměkka podusíme.

2

Smícháme mouku, žloutek, mléko a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a přidáme špetku soli.

3

Promícháme rýži s mléčnou směsí, opatrně vmícháme sníh.

4

Na pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm po obou stranách rýžové svitky.

5

Podáváme s jablečným kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept