Rychlý rýžový pudink z mandlového mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý rýžový pudink z mandlového mléka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30233 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
200 g | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Med včelí |
700 g | Rýže basmati |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 11,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Rýže basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý rýžový pudink z mandlového mléka postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu uvaříme rýži. |
2 | Smícháme rýži, mandlové mléko, mletou skořici a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Necháme asi 5 minut povařit, mléko by mělo zhoustnout a rýže zesklovatět. |
3 | Vše rozdělíme do misek, posypeme plátky mandlí a pokapeme medem. |