Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone
Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30236 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
450 g | Jahody zahradní |
180 g | Mascarpone |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 176,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy. |
2 | Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice. |
3 | Před podáváním vmícháme mátové lístky. |
4 | Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou. |
Poznámka
Místo sýra mascarpone lze použít také vanilkovou nebo jahodovou zmrzlinu.