Zdravý recept

Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 30236
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

450 g Jahody zahradní
180 g Mascarpone
1 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 13 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy.

2

Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.

3

Před podáváním vmícháme mátové lístky.

4

Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou.

Poznámka

Místo sýra mascarpone lze použít také vanilkovou nebo jahodovou zmrzlinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept