Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 30238

Ingredience

250 g Cukr krupice
4 ks Hřebíček
1 ks Kardamom
5 ks Pepř černý celý
6 polévková lžíce Pistácie
4 ks Pomeranče
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 605kJ
37% Sacharidy 132 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 29 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pomeranče v karamelu postup přípravy receptu:

1

V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce.

2

Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout.

3

Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice.

4

Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept