Pomeranče v karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomeranče v karamelu
Pomeranče v karamelu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30238 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
1 ks | Kardamom |
5 ks | Pepř černý celý |
6 polévková lžíce | Pistácie |
4 ks | Pomeranče |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Kardamom, Pepř černý celý, Pistácie, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pomeranče v karamelu postup přípravy receptu:
1 | V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce. |
2 | Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout. |
3 | Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice. |
4 | Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi. |