Parfet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parfet
Parfet
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30239 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Broskve |
700 ml | Jogurt bílý smetanový |
2 polévková lžíce | Med květový-včelpo |
2 ks | Meruňky |
60 g | Ořechy vlašské |
50 g | Rybíz červený |
250 g | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 342,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 626,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 849,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Meruňky, Ořechy vlašské, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Med květový-včelpo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parfet postup přípravy receptu:
1 | Třešně vypeckujeme a rozpůlíme. Broskve a meruňky nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy a opatrně promícháme. |
2 | Do jiné mísy vložíme třetinu jogurtu, upravíme na ni polovinu smíchaného ovoce. Naneseme další vrstvu jogurtu, zbytek ovoce a poslední vrstvu jogurtu. |
3 | Nahrubo namixujeme ořechy a posypeme jimi poslední jogurtovou vrstvu. Dezert pokapeme medem, přikryjeme a vložíme alespoň na hodinu do lednice. |
4 | Před podáváním ozdobíme červeným rybízem. |