Jednoduchý recept

Polévka z kapra na slovenský způsob

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30241

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kg Kapr obecný
25 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
150 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 447kJ
11% Sacharidy 41 g
35% Tuky 27 g
18% Sodík 354 mg
93% Bílkoviny 52 g

Polévka z kapra na slovenský způsob postup přípravy receptu:

1

Menšího očištěného kapra nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Kapra nakrájíme na porce a i s hlavou vaříme s octem, solí a kořením, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a vývar přecedíme.

3

V mezičase v silnostěnném hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, do které na závěr vmícháme papriku. Ihned přilijeme část přecezeného vývaru a jíšku rozšleháme. Poté přidáme zbylý vývar, sůl a alespoň patnáct minut provaříme. Do polévky zašleháme smetanu, vložíme pečlivě obrané maso a necháme prohřát.

Poznámka

Podáváme s krutony z bílého pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept