Jednoduchý recept

Hrášková polévka s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 30242

Ingredience

250 g Hrášek v mírně slaném nálevu
1 polévková lžíce Koření na ryby
300 g Losos - filety
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
0,5 kostka Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
4% Sacharidy 13 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 319 mg
34% Bílkoviny 19 g

Hrášková polévka s lososem postup přípravy receptu:

1

Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.

2

V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.

3

V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.

4

Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.

Poznámka

Podáváme s krutony z bílého pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept