Hrášková polévka s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30242 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
1 polévková lžíce | Koření na ryby |
300 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
0,5 kostka | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 368,7mg |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 242,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 87,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Koření na ryby, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s lososem postup přípravy receptu:
1 | Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet. |
2 | V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek. |
3 | V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky. |
4 | Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou. |
Poznámka
Podáváme s krutony z bílého pečiva.