Recept

Polévka z tresky se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 30243
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
400 g Treska aljašská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 676kJ
3% Sacharidy 10 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 285 mg
35% Bílkoviny 19 g

Polévka z tresky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek posekáme nadrobno, citron nakrájíme na tenké plátky.

2

V silnostěnném hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, na závěr oba druhy mleté papriky a ihned zalijeme čtvrtinou vody, rozmícháme, vložíme tresku, osolíme a vaříme zhruba deset minut. Poté rybu vyjmeme a odložíme. Do vývaru vložíme pokrájenou zelenou papriku s rajčaty a asi čtvrt hodiny vaříme.

3

Vychladlou rybu nakrájíme na proužky a necháme v polévce prohřát.

4

Na talířích polévku zdobíme plátky citronu.

Poznámka

Podáváme s toastovým chlebem, smaženým na suché pánvi, případně v toastovači. Chleba namažeme tence máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept