Polévka z tresky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tresky se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30243 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 660,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tresky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek posekáme nadrobno, citron nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V silnostěnném hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, na závěr oba druhy mleté papriky a ihned zalijeme čtvrtinou vody, rozmícháme, vložíme tresku, osolíme a vaříme zhruba deset minut. Poté rybu vyjmeme a odložíme. Do vývaru vložíme pokrájenou zelenou papriku s rajčaty a asi čtvrt hodiny vaříme. |
3 | Vychladlou rybu nakrájíme na proužky a necháme v polévce prohřát. |
4 | Na talířích polévku zdobíme plátky citronu. |
Poznámka
Podáváme s toastovým chlebem, smaženým na suché pánvi, případně v toastovači. Chleba namažeme tence máslem.