Jednoduchý recept

Klasický hovězí vývar s knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30249
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

150 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Houby sušené
500 g Hovězí maso přední
1 polévková lžíce Libeček
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Strouhanka
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 259kJ
4% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 255 mg
54% Bílkoviny 30 g

Klasický hovězí vývar s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso očistíme, kořenovou zeleninu oloupeme, cibuli neloupanou rozpůlíme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Do játrové zavářky vmícháme jeden žloutek a na prkénku, posypaném strouhankou, tvoříme malé knedlíčky.

2

Do většího hrnce vlijeme vodu, přidáme maso, sůl, houby, cibuli. Když se polévka začne vařit, stáhneme plamen, aby jen probublávala. Až bude maso poloměkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu vcelku a libeček.

3

Maso dovaříme, vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky. Po zhruba deseti minutách přidáme podle chuti nakrájenou vařenou zeleninu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Poznámka

Vývar podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept