Klasický hovězí vývar s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasický hovězí vývar s knedlíčky
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30249 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Houby sušené |
500 g | Hovězí maso přední |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 808,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Libeček, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasický hovězí vývar s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí maso očistíme, kořenovou zeleninu oloupeme, cibuli neloupanou rozpůlíme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Do játrové zavářky vmícháme jeden žloutek a na prkénku, posypaném strouhankou, tvoříme malé knedlíčky. |
2 | Do většího hrnce vlijeme vodu, přidáme maso, sůl, houby, cibuli. Když se polévka začne vařit, stáhneme plamen, aby jen probublávala. Až bude maso poloměkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu vcelku a libeček. |
3 | Maso dovaříme, vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky. Po zhruba deseti minutách přidáme podle chuti nakrájenou vařenou zeleninu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať. |
Poznámka
Vývar podáváme horký.