Polévka z hovězího a vepřového mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hovězího a vepřového mletého masa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30250 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Ovesné vločky |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 178,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hovězího a vepřového mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli drobně pokrájíme, česnek jemně nasekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pažitku drobně nasekáme. |
2 | V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje usmažíme cibuli s česnekem. Poté vmícháme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme. Poté přidáme ovesné vločky, sůl, vlijeme vodu, dobře promícháme, vaříme zhruba půl hodiny. |
3 | V mezičase na zbylém oleji osmažíme žampiony, ke kterým v závěru přisypeme papriky i pepř. Ihned odstavíme. |
4 | Do hotové polévky zašleháme žampiony i s kořením a žloutek. Polévku stále mícháme, dokud se žloutek nesrazí. Do hotové polévky vmícháme pažitku. |