Recept

Polévka z hovězího a vepřového mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30250
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Maso mleté - mix
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Ovesné vločky
0,3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 29 g
12% Sodík 232 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka z hovězího a vepřového mletého masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli drobně pokrájíme, česnek jemně nasekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pažitku drobně nasekáme.

2

V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje usmažíme cibuli s česnekem. Poté vmícháme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme. Poté přidáme ovesné vločky, sůl, vlijeme vodu, dobře promícháme, vaříme zhruba půl hodiny.

3

V mezičase na zbylém oleji osmažíme žampiony, ke kterým v závěru přisypeme papriky i pepř. Ihned odstavíme.

4

Do hotové polévky zašleháme žampiony i s kořením a žloutek. Polévku stále mícháme, dokud se žloutek nesrazí. Do hotové polévky vmícháme pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept