Recept

Slepičí vývar s nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30251
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Houby sušené
1 polévková lžíce Libeček
130 g Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
6 polévková lžíce Nudle vlasové
5 ks Pepř černý celý
130 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 658kJ
10% Sacharidy 36 g
2% Tuky 2 g
10% Sodík 195 mg
11% Bílkoviny 6 g

Slepičí vývar s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Zeleninu opláchneme a oloupeme, polovinu slepice očistíme, případně ještě rozpůlíme, česnek rozdrtíme. Cibuli neloupeme, jen rozpůlíme.

2

Slepici vložíme do vody s lžičkou soli a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Poté přidáme česnek, sušené houby, kořenovou zeleninu, koření, libeček a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké. Vývar přecedíme, vložíme do něj uvařenou nakrájenou zeleninu podle chuti, část masa ze slepice, které jsme nakrájeli na kousky a zvlášť uvařené vlasové nudle podle návodu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Maso ze slepice můžeme použít např. k přípravě slepice na paprice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept