Slepičí vývar s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí vývar s nudlemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30251 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Libeček |
130 g | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
6 polévková lžíce | Nudle vlasové |
5 ks | Pepř černý celý |
130 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 676,4mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Libeček, Mrkev kořen, Nudle vlasové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí vývar s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu opláchneme a oloupeme, polovinu slepice očistíme, případně ještě rozpůlíme, česnek rozdrtíme. Cibuli neloupeme, jen rozpůlíme. |
2 | Slepici vložíme do vody s lžičkou soli a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Poté přidáme česnek, sušené houby, kořenovou zeleninu, koření, libeček a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké. Vývar přecedíme, vložíme do něj uvařenou nakrájenou zeleninu podle chuti, část masa ze slepice, které jsme nakrájeli na kousky a zvlášť uvařené vlasové nudle podle návodu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Maso ze slepice můžeme použít např. k přípravě slepice na paprice.