Marinované kuře v kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuře v kokosu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Badyán |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
4 g | Fenykl obecný |
2 g | Hřebíček |
4 g | Kardamom |
4 g | Kmín římský |
800 ml | Kokosové mléko |
10 g | Koriandr čerstvý |
400 g | Kuřecí prsa |
2 g | Kurkuma |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 g | Pepř bílý |
6 g | Sůl |
2 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 489,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Fenykl obecný, Hřebíček, Kardamom, Kmín římský, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř bílý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuře v kokosu postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme kokosové mléko, chilli papričku, cibuli, zázvor, koriandr, kmín, fenykl, badyán, kurkumu, kardamom, pepř a hřebíček a rozmixujeme na omáčku, v případě potřeby dolijeme kokosové mléko. |
2 | Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý nasolíme a naskládáme do nekovové mísy. Zakapeme citronem a zalijeme kokosovou omáčkou, přitlačíme, aby maso bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin marinovat. |
3 | Na pánvi rozpálíme arašídový olej a okapané plátky masa smažíme doměkka z obou stran asi 6 minut. Zbylou kokosovou omáčku krátce povaříme v rendlíku, hotové maso naservírujeme na plochou mísu a zalijeme horkou omáčkou. |
Poznámka
+ 8 hodin na marinování