Jehněčí masíčko na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí masíčko na jehle
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
115 ml | Hovězí vývar základní |
340 g | Jehněčí kýta |
2 ks | Kapie |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
45 ml | Víno červené |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 56,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí masíčko na jehle postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu: smícháme 4 lžíce červeného vína, olej a citrónovou šťávu, přisypeme rozmarýn s mletým černým pepřem, vložíme nakrájené kousky jehněčího. Dáme odležet do lednice na 2 hodiny. |
2 | Mezitím si rozpálíme gril na nejvyšší stupeň a jehněčí maso, papriky a žampiony střídavě napichujeme na 4 jehly. Marinádu zatím necháme stranou. |
3 | Do nádoby vložíme rajčata, cibuli, nakrájenou chilli papričku a česnek, můžeme vmíchat i rajský protlak, špetku pepře, vše zalijeme vývarem z červeného vína. Nezapomeneme promíchat. Po chvilce vaření(občas zamícháme) snížíme plamen a nezakrytou omáčku podusíme přibližně 15-20 minut. |
4 | Špízy grilujeme tak 12 až 18 minut, až do změknutí. Během grilování potíráme marinádou a obracíme. Hotové jídlo podáváme s chilli omáčkou. |
Poznámka
Rozmarýn obsažený v marinádě dodá šťavnatému masu tu správnou chuť, zatímco pikantní chilli omáčka mu dá říz. Červené víno můžeme nahradit jablečnou šťávou. Z půlky citrónu vymačkáme šťávu. Jehněčí kýtu nakrájíme na 12 kostiček. Chilli papriku zbavíme semínek a najemno nakrájíme.