Recept

Zeleninová karamelová polévka s čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30263
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Zeleninová karamelová polévka s čekankou
200 g Čekanka
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
15% Sacharidy 53 g
107% Tuky 80 g
120% Sodík 2 g
14% Bílkoviny 8 g

Zeleninová karamelová polévka s čekankou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibuli a čekanku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky.

2

V hrnci si zpěníme máslo a cibuli zpěníme, přidáme 1 lžíci třtinového cukru a za stálého míchání ho zkaramelizujeme, přimícháme čekanku a pak zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Dochutíme solí a mletým kmínem.

3

Vaříme asi 4-5 minut a podáváme.

4

Zeleninový bujon [30258]:

5

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

6

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

7

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

8

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

9

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

10

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept